ALFAFA SHAKLEE TERBAIK

November 15, 2016

 ALFAFA SHAKLEE TERBAIK

alfafa


  Alfalfa dikenali sebagai ‘Raja Segala Tumbuhan’ kerana khasiatnya yang kaya dengan  nutrien. 

Alfalfa telah dibangunkan oleh Dr. C Forrest Shaklee sejak tahun 1950an dan merupakan satu produk Formulasi Signature Shaklee. Alfalfa telah digunakan sejak lebih 1500 tahun dulu.

Alfalfa diperbuat daripada tanaman Alfalfa (Medicago sativa) secara organik di California yang bebas daripada pestisid, hebisid dan menggunakan bahan kompos iaitu baja bukan kimia. Tumbuhan ini ambil masa 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai sampai 20 kaki dalam tanah untuk serap pelbagai nutrisi. Nama Alfalfa juga ada disebut dalam Al-Quran.

Daun Alfalfa dari Shaklee akan dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak. Daun yang matang kaya dengan klorofil. Daun-daun ini dikeringkan dengan udara secara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya. Bahagian lain yang tak penting akan dilupuskan. Manfaat Alfalfa Shaklee

Alfafa shaklee terbaik
1. Kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat kalian 

 Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakannya tidak terdapat dalam buah-buahan mahupun sayuran. Alfalfa kaya dengan protin, asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia.
* 10 biji Alfalfa mengandungi nutrisi yang sama segelas susu.


2. Mencuci hati, darah dan usus 

 Merupakan agen detoksifikasi. Alfafa bersifat sangat beralkali yang boleh mengembalikan tahap normal badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.


3. Melawan alahan 

Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (Athletes’s foot) dengan berkesan.


4. Baik untuk usus dan perut 

Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.


5. Menyingkirkan lemak dan kolestrol 

Kajian klinikal terbukti bahawa pengambilan alfafa dalam diet seharian dalam tempoh jangka masa panjang akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. 
Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolestrol.


6. Melawan tumor 

Memakan 30 -50 tablet untuk mengalkalikan badan secara tidak langsung dapat memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor

7. Melegakan keletihan 

 Melegakan keletihan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit.


8. Membantu memelihara dan penjagaan kesihatan dalaman wanita Alfalfa membantu menyeimbangkan hormon dan memperbaiki sistem reproduktif wanita. Secara tak langsung ianya baik untuk kesihatan rahim dan kesuburan. Dalam masa sama boleh membantu mengurangkan masalah keputihan dan vagina berbau.

 Alfalfa juga boleh meningkatkan libido wanita kerana sifatnya yang estrogenic.

9. Menggalakkan penghasilan susu ibu 

 Sejak sekian lama Alfalfa diamalkan untuk menggalakkan penghasilan susu ibu ataupun sebagai milk booster. Ini kerana sifat Alfalfa sebagai tumbuhan yang galactogouge.
Jika anda mahu mendapatkan Alfafa dengan Harga super jimat hubungi Cik Mijah :

Wassup : 017-3687028
Email : mizzmia27@gmail.com
FaceBook : Miza Talib
Instagram : Miza_Talib

 

No comments:

Powered by Blogger.