GABIT JUARA FIM ASIA SUPERMOTOR 2016



GABIT JUARA FIM ASIA SUPERMOTOR 2016



Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera




Rasanya masih belum terlambat untuk cik mijah  ucapkan sekalung Tahniah kepada ‘Gambit’ a.k.a Muhammad Habibullah Mohd Saleh  atas kejayaan beliau merangkul juara selepas menguasai dua perlumbaan pada pusingan terakhir Kejohanan FIM Asia Supermoto 2016 yang berlangsung pada 17hb & 18 hb December 2016 di perkarangan Stadium Shah Alam.

gambar dari IG gabit27

Alhamdulillah, cuaca sangat baik pada hari tersebut dan kejohanan dapat berlangsung dengan jayanya.

Ini kes menyelam sambil minum air, asalnya cik mijah cuma nak  hantar adik bongsu ke station bas nak balik kampong, cuti sekolahkan dah hujung-hujungkan sila lah pulang ke sarang. Hehe. Memang tak tahu menahu langsung pasal kejohaan supermotor ini, maaplah ye selalu tengok kat tv jew.

Cik mijah kalah bila anak bujang dan somi ajak jugak singgah tengok. Huhu tak sanggup  nak berjemur bawah panas matahari tu, cair make up i (sebenarnya bukan kaki make up, alasan okey)
 
afiq & En Eddie yang semangat sangat tu




korang tengok mana tu


Sempat jugak menjengah area pasar lambak yang mengugat iman, nasib takde ATM mesin kalau tak terbeli jugak cik mijah barang-barang yang dorang jual ne. 
comeikan



Ini bukti cik mijah datang buat kali kedua, sempat welfie dengan aceh taw. Tak sangka orang kecik main moto besar.



 Tahniah sekali lagi buat Malaysia, 

Bila dah tengok sendiri macam berminat pulak dengan sukan bermotor ini. boleh kew En Eddie cik mijah join ?



Previous
Next Post »