Khasiat Bawang Putih

February 17, 2017

Khasiat  Bawang Putih  Shaklee


Pernah sampai basah baju amik wuduk  berkali-kali gara-gara kerap terkentut. Paling tak best bila banyak angin dalam badan tak kira tempat dan majlis asyik nak terkentut ja. Tak bunyi tak pa sekali boomm malu wei.

Apa yang best bila makan Garlic Complex ne, Boleh meningkatkan sistem imun supya tidak mudah demam, batuk, selsema, dan yang paling best untuk buang angin. 


Keistimewaan  Bawang Putih  Shaklee


Dibuat dari bawang putih jenis premium, bebas dari racun perosak dan ditanam secara organik di California, USA diwaktu musim panas. Dihasilkan secara eksklusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif (tidak semua tablet garlic yang dijual dipasaran mengandungi Allicin aktif). Dwi teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic.

Kajian menunjukkan perisa herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba (rosemary dan spearmint). Ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan berkesan  dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet garlic complex shaklee membekalkan 1000mg ekstrak garlic tulen yang menyamai dengan 2 ulas bawang putih yang segar.


Manfaat bawang putih shaklee
Bawang putih asli dan bawang putih Shaklee

Khasiat  Bawang Putih Shaklee  Antioksida semulajadi

Garlic Complex Shaklee merupakan antioksidan semulajadi yang semestinya memberikan banyak manfaat untuk kesihatan antaranya ialah:
1. Mengandungi Spearmint – Mempertingkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung
2. Antibiotik Yang Selamat Dan Semulajadi – Garlic antibiotic semulajadi. Ianya selamat untuk kegunaan jangka panjang untuk mempertingkatkan sistem imun tubuh, menghalang penyakit berjangkit seperti selsema, kulat, kuman, virus dan yis candida.
3. Menghalang Alergi – Mempertingkatkan penyakit berkait sistem imun seperti hidung yang sensitif, sinus, alergi, asthma, selsema dan hepatitis.
4. Mempertingkatkan Sistem Penghadaman – Formula uniknya mampu mempertingkatkan masalah berkaitan penghadaman seperti kembung perut, gastrik, ketidakhadaman. Garlic juga mampu menentang bakteria H. pylori dan menghalang ulser gastrik.
5. Menyeimbangkan Tekanan Darah Tinggi – Kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
6. Detoksifikasi – Garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Tambahan lagi, garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan dari logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
7. Menurunkan Kolesterol – Menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.
8. Mencegah Kanser – Membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser – Nitrosamine.
9. Menstabilkan Glukos – Menolong menstabilkan glukos didalam tubuh kita.

Manfaat bawang putih shaklee
Garlic Shaklee


Asal Bau Garlic

Garlic mengandungi pelbagai jenis komposit fisiologi yang terdiri dari bahan sulfat untuk menentang bahan antioksidan dan antikanser. Inilah asal bau garlic.

Nak share satu rahsia  selesema mudah kering CM akan makan garlic, cubalah InsyAllah. Sesungguhnya sakit itu penghapus dosa.


Memang selalunya sebolehnya CM ikhtiar dengan cara semulajadi dulu dan Alhamdulillah dengan izin Allah. 


Set Hamil Terbaik

Jika anda mahu mendapatkan Supliment Shaklee dengan Harga super jimat hubungi :
 

Cik Mijah: 017-3687028
Email : mizzmia27@gmail.com
FaceBook : Miza Talib
Instagram : Miza_Talib

No comments:

Powered by Blogger.