Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid


Berita baik buat semua yang bergelar ibu bapa yang mempunyai anak-anak berusia 2 tahun dan keatas. Bertempat di The Parenthood Sunway Pyramid pada setiap hari sabtu diadakan kelas tarian secara percuma. Kelas tarian di The Parenthood? Ye, selain tarikan utama The Parenthood iaitu Playland, terdapat juga kelas tarian percuma yang diadakan pada setiap hari Sabtu. Kelas tarian ini terbuka untuk semua kanak-kanak lelaki dan perempuan. 
Jom sertai Kinderdance di The Parenthood Sunway Pyramid


Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid



Jom sertai Kinderdance di The Parenthood Sunway Pyramid
KinderDance Amerika Syarikat merupakan program yang menawarkan Kelas Tarian untuk Kanak-kanak, yang menawarkan Pembangunan Sukan, Gimnastik dan Program Kecergasan untuk kanak-kanak belajar membina keyakinan diri serta gaya hidup yang aktif dan sihat. 
 
Sejarah penubuhannya pada tahun 1979 iaitu sudah hampir 38 tahun di Amerika Syarikat dan merupakan Tahun Kelima di Malaysia berada di The Parenthood Sunway Pyramid

Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Selfie dulu sebelum kelas tarian bermula

















Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid

1- Kindertots untuk kanak-kanak berumur 24 bulan hingga 36 bulan cuma berharga RM29 sahaja per lesson.
2- Kinderdance iaitu untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 6 tahun yang berharga RM35 per lesson. 
3- Kids Yoga untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 7 tahun.


Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid


Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Guru tari yang comei

Miza pun tak lepaskan peluang bawa Cik Qilah dan Afiq Furqan sertai KinderDance pada sabtu lepas. Suatu pengalaman baru buat miza dan anak-anak. 

Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Cik Qilah dengan Tutu Skirt yang comei tu


Banyak perkembangan positif bila anak-anak didedahkan dengan kelas tarian seperti ini. Perkara paling utama yang miza nampak kanak-kanak yang sertai kelas tarian ini mampu memberi perhatian sepenuhnya dan belajar menerima arahan dari guru tari dengan baik.


 
Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Kanak-kanak lelaki pun boleh join ok. Tengok tu Cik Qilah diapit

Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Afiq pun join sekali

Bukan itu saja kanak-kanak ini juga belajar kemahiran bersosial secara tidak langsung semasa dalam kelas tarian. 

Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Nampak betapa fokusnya anak-anak semasa menari

Buat kanak-kanak yang berusia 7 tahun dan keatas kelas tarian yang di tawarkan di KinderDance ini ialah Bolly Shape serta kelas Zumba buat golongan dewasa. 


 
Jom sertai Kinderdance The Parenthood Sunway Pyramid
Bila Mommy Blogger Berdansa. comeikan
Pendek kata bukan anak-anak sahaja yang akan enjoy bila sertai KinderDance ini IbuBapa juga akan turut gembira bila sertai aktiviti ini.


Jom sertai Kinderdance di The Parenthood Sunway Pyramid
Kinderdance ini bermula setiap hari Sabtu dari pukul 10.00 pagi hingga 10.45 untuk kanak-kanak berumur 3 hingga 6 tahun manakala dari pukul 10.55 pagi hingga 11.25 pagi pula untuk kanak-kanak berumur 24 hingga 36 bulan. Jika anda berminat untuk menyertai trial class ini, anda boleh mendaftar dengan mengisi borang online di bawah :


Untuk keterangan lanjut, hubungi :
Hp : 0162968983 (Cheryl)
Email : info@theparenthood.com.my



Previous
Next Post »

5 comments

Click here for comments
Mawar Assufi
admin
July 28, 2017 at 12:34 AM ×

Alahai budak-budakkk niii.. Comel jee. Pembesaran anak-anaak lebih terjaga. Bagus sangat.

Reply
avatar
July 28, 2017 at 1:24 AM ×

Kalau Dhia dpt tahu mesti dia nak g gak ni hehe

Reply
avatar
nini
admin
July 28, 2017 at 7:46 AM ×

Wah bestnya aktiviti macam ni.....kalau la dekat saya pun nak join =)

Reply
avatar
mamapp
admin
July 29, 2017 at 5:07 PM ×

Ye laa guru tarian secomel cik qilah

Reply
avatar
July 30, 2017 at 7:43 AM ×

alahai comel2nyaaa budak2 ni.. cikgu pun comel ^^

Reply
avatar