Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM

July 12, 2017
Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM,Periuk kera atau nama saintifiknya Nepenthes gracilis  mengeluarkan sejenis bendalir di dalam badannya untuk menangkap serangga.

Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM


Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM
Periuk kera yang sudah dibersihkan sebelum dimasukan pulut dan santan

Terdapat pelbagai jenis pokok periuk kera dan bukan semuanya boleh dibuat lemang. Kebanyakkan orang takut untuk makan Lemang Periuk Kera kerana terdapat cerita yang menyatakan periuk kera ini beracun. Tetapi sebenarnya ianya tidak beracun sekiranya kita menggunakan periuk kera yang betul dan dibasuh dengan teknik yang betul. 


Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM
Inilah Rupa Lemang Periuk Kera yang sudah di Masak. Masa untuk makan

Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM

   Lemang ini tidak dimasak di dalam buluh dan dibakar seperti lemang biasa, tetapi dimasukkan pulut ke dalam sarung Periuk Kera tersebut sebelum dikukus.

Desebalik tabir pembikinan Lemang Periuk Kera

Biasanya Lemang Periuk Kera ini dimakan dengan rendang Ayam atau daging juga boleh digandingkan bersama serunding. Jangan tak percaya tanpa rendang dan serunding pun korang mampu makan Lemang Periuk Kera begitu saja kerna kenakan rasa yang tersendiri.


 Berita Baik untuk warga Shah Alam dan kawasan berdekatan. Lemang  Periuk Kera boleh COD SHAH ALAM whatsapp 014-688 3235.Lemang Periuk Kera COD SHAH ALAM
Sebahagian yang dah bertuan. Korang nak sila whatsapp nombor dibawah

Untuk tempahan sila WhatApp Puan Ina 014-688 3235.

 Jangan lambat-lambat nanti lemang periuk kera dah habis kempunan miza tak dapat tolong korang.

4 comments:

Powered by Blogger.