3 Jenis Jus Terbaik Untuk Pesakit Gout

Jika di lihat dari sejarah perubatan Gout ini biasanya menyerang golongan di Raja dan Orang Berada sahaja tetapi hari ini tidak mengira darjat di Hospital adalah tempat paling mudah untuk melihat pesakit Gout.

Punca terjadinya Gout adalah daripada makanan yang mengandungi sumber Purine yang tinggi

3 Jenis Jus Terbaik Untuk Pesakit Gout


Urid Acid juga merupakan salah satu agent antioksida tetapi jika berlebihan di dalam tubuh badan seseorang akan menyebabkan terjadinya Penyakit Gout.

3 Jenis Jus Terbaik Untuk Pesakit Gout  

Di sini miza kongsikan 3 Jenis Jus Terbaik Untuk Pesakit Gout yang miza dapat semasa menghadiri Seminar Kesihatan di Hotel Seri Petaling. Semoga bermanfaat

1- Jus Hijau
Bahan-bahan : 
1 Biji Apple Hijau
Kreadit : Liputan6.dom
2- Jus Merah 
1 Biji Lemon
500 ml Air Kosong 
100g Cherry 
Kreadit : Pixabay

3- Jus Oren 
1 Biji Apple Merah
2- 150 g Lobak Merah
3- 120g Celery 
Kreadit : Rebootwithjoe

Pesakit Gout digalakan untuk minum lebih dari 2 Liter air sehari untuk membantu memudahkan proses membuang lebihan Urid Acid di dalam tubuh badan. Tetapi ada jugak orang yang tidak gemar untuk minum air o semata jadi langkah terbaik adalah dengan mengamalkan 3 Jenis Jus Terbaik Untuk Pesakit Gout.  Selain itu pesakit Gout juga boleh mengamalkan minum sup sayur tapi bukan sup ayam atau sup daging yang mengandungi purine tinggi no. no no


Selain 3 Jenis jus diatas jika anda inginkan iktiar dengan produk shaklee boleh hubungi Miza http://www.wasap.my/60173677028 untuk mendapatkan produk shaklee yang terbaik untuk pesakit Gout.

Jemput Baca : Tips kesihatan Keluarga


Previous
Next Post »

10 comments

Click here for comments
Daddy KK
admin
September 12, 2017 at 5:11 PM ×

Hello, hope boleh follow balik untuk lihat produk ekzema. TQ.

https://tipsrawateczema.blogspot.my/

Reply
avatar
September 12, 2017 at 11:44 PM ×

Terima kasih atas perkongsian . Bahan-bahan pun mudah dicari

Reply
avatar
Kak Sue
admin
September 13, 2017 at 7:00 PM ×

Good sharing Miza, macam sedap pula jus-jus semua tu.. Nanti nak cuba buat lah..

Reply
avatar
anajingga
admin
September 13, 2017 at 7:17 PM ×

tips yang bagus ni Miza, alhamdulillah..kak ana follow sini boleh selalu jumpa Miza :)

Reply
avatar
September 13, 2017 at 9:37 PM ×

Thanks sharing resepi ni...boleh amalkan

Reply
avatar
September 15, 2017 at 9:00 AM ×

Jus lemon+cherry tu nampak menarik..rasa macam boleh diterima tekak, tu yg penting hihi

Reply
avatar
Dedaun Comel
admin
September 15, 2017 at 11:26 AM ×

Jus buah-buahan memang banyak kebaikannya.. Saya amalkan jus lobak+epal untuk kurangkan masalah resung saya

Reply
avatar
September 17, 2017 at 2:36 PM ×

mcm knal je che' gu ni😂

Reply
avatar