Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Situasi anak-anak kecil di sogok dengan telefon pintar dan tablet bukanlah sesuatu fenomena yang ganjil pada masa kini. Jujur miza pun diantara ibu bapa yang mengambil jalan pintas seperti itu untuk umpan anak-anak supaya berkelakuan elok dan duduk diam lagi-lagi bila berada dalam kereta atau ke mana-mana event. Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Sebenarnya bila kita sudah umpan anak-anak dengan gajet kita telah menganggu perkembangan sensori dan motor anak-anak tanpa kita sedar. Memang anak-anak akan duduk diam tapi sebenarnya anak-anak menjadi tidak pandai berinteraksi kerana mata dan tangan hanya fokus kepada skrin sahaja.
  
Bahaya bila perkara ini dibiarkan berlarutan. Mujurlah miza ada nampak di Facebook Program menarik yang di anjurkan oleh pihak DreamWorl Playland sepanjang cuti sekolah ini. Bahagia rasanya dapat bagi anak-anak belajar sesuatu yang baru di samping dapat meningkatkan fokus dan kemahiran berfikir anak-anak. 

Anak-anak belajar dari permainan jadi biarkan anak-anak dapat menikmati dan mengembangkan kemahiran mereka dengan projek seni dan hiasan hasil titik peluh sendiri. Tapi tak berpeluh kot sebab aktiviti yang dilakukan INI dalam mall. 

DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.


Bertempat di Ioi City Mall dan The Starling Mall sepanjang cuti sekolah ini berlangsungnya Kid`s Workshop yang terdiri dari pelbagai aktiviti yang disediakan. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk pada poster dibawah. 

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.


Sebenarnya sabtu lepas miza berkesempatan bawa anak-anak ke Ioi City Mall untuk mencuba sendiri pengalaman Kid`s Workshop anjuran DreamWorld Playland. Ternyata aktiviti ini sangat-sangat seronok dan mengujakan.

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Bukan anak-anak sahaja yang teruja miza yang mak mak ne pun teruja dan mahu sertai sekali tau. Aktiviti yang kitaorang buat pada sabtu lepas adalah DIY Felt X`mas Plushie Key Chain. 

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Jangan pening nak sediakan bahan-bahan. Cikgu Suzane dah siapkan awal-awal bahan untuk aktiviti.

Aktiviti ne memang memerlukan fokus dan kesabaran yang tinggi. Awsome miza tengok cikgu Suzane ne melayan anak-anak menjahit dan mendeko Felt X`mas Plushie Key Chain.
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Tekun cik Qilah sambil dibantu Cikgu Suzane 

Anak-anak pun fokus dan tekun menyiapkan Felt X`mas Plushie Key Chain. Nampak macam rumit tapi sebenarnya senang jew nak buat Felt X`mas Plushie Key Chain. Nanti bolehlah miza buat dengan anak-anak sendiri hasil dari belajar di sini.
 
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Fokus ok. Miza pun terjebak 
Korang yang ada anak berumur dari 3 Tahun sehingga 12 Tahun cepat-cepat daftar dan bawa anak-anak ke IOi City Mall atau The Strarling Mall untuk mencuba sendiri pengalaman Kid`s Workshop anjuran DreamWorld Playland. Ada pelbagai lagi aktiviti menarik yang boleh anak-anak bermain sambil belajar.
 
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Anak-Anak Teruja bersama elt X`mas Plushie Key Chain di samping cikgu Suzane yang sangat baik 
Yang best selesai Kid`s Workshop ini korang boleh biarkan anak-anak bermain sepuas-puasnya di DreamWorld PlayLand tanpa limit. Amacam bestkan jom lah

Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland



Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland ioi city mall, DreamWorld Playland The Straling mall,  kids Workshop, Cristmas Treat Workshop, Aktivi sepanjang cuti sekolah, aktiviti umur 3 tahun sehingga 12 tahun DIY Felt X`mas Plushie Key Chain.
Cungkil Bakat Terpendam Anak-Anak Di DreamWorld Playland

Maklumat Lanjut Boleh email : Info@dreamworldplayland.com
Ioi City Mall : 03 8940 0929
The Starling Mall : 03 7662 5955








Previous
Next Post »

1 comments:

Click here for comments
Kak Sue
admin
November 27, 2017 at 10:42 PM ×

Seronok anak-anak kan Miza bila ada aktiviti sihat macam nie..

Congrats bro Kak Sue you got PERTAMAX...! hehehehe...
Reply
avatar