Biskut 3 Bahan

March 19, 2018

Biskut 3 Bahan


Yeah cuti sekolah is coming.  Bukan anak jew teruja mak mak join sekaki.  Selain bercuti di tepian pandai mak-mak kena bersilat di dapur untuk bagi kicauan mulut burung diam. hehe. Kicauan tu si afiq dan qilah . Untuk projek cuti sekolah yang pertama ialah Biskut 3 Bahan


Semperit Sukatan CAwan 
Mazola Sukatan Cawan 

Bahan Biskut 3 bahan.


Plan asal  nak buat biskut alien tapi anak-anak takut nak makan. Maka terhasilah biskut 3 bahan. 

Bahan-bahan :

🍰 2 Biji Telur 🍰 1 cawan Planta 🍰 3 Cawan Tepung Gandum

Gaul semua bahan-bahan sampai jadi doh. uli ikut bentuk kegemaran korang.
Bakar selama 20 minit dengan suhu 170C ikut oven masing-masing ye 😅.
Dah sejuk boleh golek-golek dalam gula halus yang dicampur dengan meal shake. 

Selamat mencuba biskut berkhasiat

8 comments:

  1. bila tengok Cik Mijah buat kuih ni kan..terus terasa macam nak raya dah..hehehee

    ReplyDelete
  2. Perghhh 3 bahan je dilah. Mudah sgt ni. Anak2 pun mesti suka kan.

    ReplyDelete
  3. Rajinnya..k.fiezz paling malas buat kuih cam ni..leceh...walaupun bahan dia simple je..sebenarnya more to malaih je...haha

    ReplyDelete
  4. Wah mudahnya buat biskut ni. Bolehlah try nanti

    ReplyDelete
  5. nak suruh bini n anak2 buat la weekend ni. pasti sedap....

    ReplyDelete

Powered by Blogger.