RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART

September 30, 2018

RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART

Serius memang sedap Oden ne, Tapi bila bab nak beratur dekat Family Mart tu terus jadi malas... Hurm tak kose nak penat berdiri lama-lama demi semangkuk oden walaupun tekak teringin yang amat. RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART

Oden Oh Oden 

Nak di jadikan cerita raya haji lepas miza sempat mencuba sendiri RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART. Oden ne best bila makan ramai-ramai jadi time raya haji ritu memamng semua ada memamng kena sangatlah menu Oden sebagai juadah selepas penat berkorban di Masjid hari tu.
RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART, oden-oden, resepi viral, resepi oden mudah, resepi oden mudah  resepi oden resepi oden tomyam resepi oden family mart resepi kuah oden tomyam resepi kuah oden family mart makan oden kuah tomyam family mart oden family mart price family mart halal tak
 Fishball dah lesap kena cilok dengan budak-budak tinggal mee jew. Nasib sempat ambik gambo idok langsung tak de kenangan
RESEPI VIRAL ODEN FAMILY MART.

Demi

Bahan-Bahan Oden

1 paket pes tomyam Adabi
1 paket pes asam pedas Adabi
Sedikit jus lemon @ Air perahan limau
air secukupnya
Fishball steamboat mix ( ada dijual di Giant dan Mydin )
Gula dan garam ikut tekak masing-masing ye
 

Cara Masak Oden

1. Letak air secukupnya.
2. Masukkan kedua dua pes, perahan limau @ Lemon dan fishball.
3. Masukkan gula dan garam secukup rasa dan masak sampai mendidih.
 
 
Selamat Mencuba 

3 comments:

  1. dah lama nampak resepi ni tapi entah la tak terasa nak buat lagi
    nanti nak buat jugak la...dok asyik beli kat Family Mart jer...kot2 buat sendiri mesti lebih jimatkan..

    ReplyDelete
  2. Alamak oden fresh mart tak try lagi huhu. Bolehlah kot cuba buat oden sendiri. Benda viral gini memang laju la orang nak mencuba.

    ReplyDelete
  3. Dah viral kan resepi ni sekarang, Nani tak sempat nak try lagi.

    ReplyDelete

Powered by Blogger.