Resepi Telur Bistik

April 30, 2019

Resepi Telur Bistik 

Sejenis penyakit M bila dia dah mai memang takleh bawak bincang. Hehe maklumlah semalam EE seharian pergi johor main bola tapi miza dan anak-anak tak ikut sebabnya deme carpol demi untuk jimat minyak.  Bila hari minggu tinggal 3 beranak je yang jenis tangki kecik kitaorang makan merapu sikit pun dah kenyang. Maka terhasillah menu Resepi Telur Bistik selepas tertengok chef kelakar di Ig Khairulaming

 Terung Goreng Berlada
Mencemar Duli
resepi bistik ayam  resepi telur bungkus  telur bistik in english  resepi bistik daging azie kitchen  telur paprik  resepi telur bungkus diet  resepi telur masak kicap  resepi telur bungkus sosej kedai mama menu ringkas telur bistik in english  telur bungkus  resepi bistik ayam  resepi telur  telur paprik  resepi bistik daging azie kitchen  kalori telur bistik  resepi telur bungkus diet resepi ramadhan menu ramadhan juadah berbuka menu sahur
Resepi Telur Bistik
Resepi Apam Nasi

Bahan-bahan Resepi Telur Bistik

Telur
Bawang Merah
Bawang Putih
Ayam ( bahagian isi dan potong kecil )
Sos Tiram
Sos Cili
Sos Tomato
Sayur Campur (  Miza guna carot dan kacang panjang itu je yang ada dalam peti )


Cara Masak Resepi Telur Bistik

1- Panaskan kuali pecahkan 3 biji telur gaul bersama sedikit garam dan goreng macam goreng telur dadar. Make sure tak pecah lah ye masa korang terbalik kan tu. Ala kalau pecah pun masih boleh di makan hehe. Letak siap-siap dalam pinggang. Lepas ne nak masak kuah pulak.

2- Untuk kuah pulak.  Guna kuali yang sama panaskan minyak tumis isi ayam yang telah di potong kecil tadi, agak dah masak sikit masukan bawang dan sayur yang telah di potong kecil bersama 3 sekawan sos. Kalau korang jenis makan pedas boleh lah addon cili padi tapi miza tak buat sebab nak makan bersama budak dua ketui ne.

3- Seimbangkan rasa ikut tekak korang dah tutup api. Boleh letak atas telur yang telah di goreng tadi.

Selamat menjamu selera.
 
 Tapi afiq furqan cakap telur tu kurang empuk maksudnya dia next time mama kena buat 4 @ 5 biji telur lah kan. Hurm tekak boleh tahan jugak budak sorang ne nasib baik cik qilah tak komplain pape makan jew.


 

No comments:

Powered by Blogger.