Misi Mencari Durian Batu Kurau

July 17, 2019

Misi Mencari Durian Batu Kurau

Sana sini masing-masing tak mahu terlepas nak berposing dengan raja buah yang bermusim, ada masanya harganya murah ada masanya harganya boleh buat menagis. Tapi buat penggemar durian tak kisah mahal atau murah pasti akan di cari sehingga dapat. Misi Mencari Durian Batu Kurau. Tempat ini memang sangat glamer buat penggemar Raja Buah


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Posing dulu sementara semua orang sibuk mengemas barang masuk kereta.

Seingat miza sepanjang lebih 20 tahun miza tinggal di Perak tak pernah pulak miza beriya Misi Mencari Durian Batu Kurau. Sekadar beli di pekan-pekan kecil sekitar Parit Buntar seperti Pekan Titi Serong dan Pekan Bagan Tiang. Ini kira misi yang tidak di rancang rujuk post ini Santai Petang di Ban Pecah 

Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Sampai jew sini terus tak de line, makanya sekeping jew lah gambar buat kenangan

Ini namanya langkah kanan, Memang miza dan CN balik kampung tanpa di rancang kali ini kira gambel jew siap plan cutikan anak-anak hari isnin sebab nak lepak lama-lama sikit dengan Tok Wan dikampung. Nak tunggu Raya Haji macam lama sangat jew pulak. Tak tahu pulak adik miza yang no 3 tu dah plan dengan BFF (Mekna) dia nak picnic makan durian di dusun sambil mandi air sungai. Plan best kot rugi kalau tak join.


Tok Wan kitaorang tak tinggal tau

Makanya hari ahad tu 5 biji kereta konvoi ke Felda Ijok yang terletak di Batu Kurau. Perjalanan dari rumah Tok Wan ke destinasi yang bakal di tuju memakan masa hampir 1 jam. Walaupun macam lama tapi pemandangan kiri dan kanan yang menghijau damai dan memenangkan dengan jalan macam nak naik genting belok kanan belok kiri langsung tak mengantuk  pun duduk dalam kereta tau-tau dah sampai, eh boleh lah cakap macam tu sebab miza duduk belakang bukan driver hahaha.



Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Yaeh dah sampai peace Tok Wan tak leh mandi, tolong jaga barang boleh hehe
Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Korang tengok mata budak dua ne tak kelip memandang air sungai yang mengalir seperti melambai-lambai panggil

Cari port cantik dulu nak bentang tikar sebelum masing-masing terjun mandi, tenang betul tempat ne tak ramai sangat orang senang tak berebut nak cari port best lepak dan letak barang. Walaupun masuk ke dalam hutan Tok Wan kitaorang bawak sekali tau 


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Punyalah banyak bekal yang di bawa. Ok yang depan tulah mekna single lagi tu kalau ada yang berkenan


Susun bekal yang dibawa lepas tu apa lagi mak bapak dengan anak-anak terjunlah, pergh sejuk gilaaaaa tak sampai 5 limit berendam semua dah mengigil-gigil, naik atas panaskan badan dengan makanan yang selambak-lambaknya di bawa dari rumah. Ini tiga hari, tiga malam kenyang punyalah banyak makanan camne nak makan durian ne. simpan sikit space untuk durian hehe.


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Nikmat dunia
 Dah pesan dekat anak-anak mandi puas-puas nanti sebelum nak salin baju kita makan durian dulu pastu nak gerak balik. 


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Durian kampung is the best boleh makan banyak sebab tak muak, tapi lepas tu kena cari air kosong lah


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
jaun import Tukang kopek durian


Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan
Beria jew si afiq ne makan durian seulas tu berejam


Elok tengah makan durian hujan selebat-lebatnya turun nasib baik semua dah naik, bahaya jugak mandi sungai bila hari hujan nanti air dari bukit jadi banyak dan arus semakin deras bahaya.
 
Misi Mencari Durian  durian batu kurau air terjun batu kurau perak tempat menarik di perak  jom melawat perak visit malaysia musim durian batu kurau 2018  harga durian batu kurau 2018  durian perak 2019  musim durian perak 2019  musim durian di perak 2019  musim durian perak 2018  bila musim durian di perak 2019  durian murah di perak 2019 durian kampung raja buah jenis durian kampung  harga durian kampung  pokok durian kampung  jenis durian paling mahal  musim durian di malaysia  durian isi oren  durian d101  durian lipan


Apa lagi sambung makan durian dengan makan tengahari sekali nasi ayam gulai dengan sambal petai yang super sedap hasil air tangan Mak Cik Mekna.

7 comments:

  1. Ingatkan air terjun ayer hitam tadi huhu. Syokkan pasni mandi sungai makan durian hihi. Layann

    ReplyDelete
  2. samapi jd misi ya hehe..sedapnya makan durian

    ReplyDelete
  3. Durian batu kurau memang antara durian yang best!

    ReplyDelete
  4. adeh sedapnya durian .....haritu makan Durian Tangkak pergh sedap x puas makan

    ReplyDelete
  5. Bestnya makan durian ramai- ramai macam ni....

    ReplyDelete
  6. memang ohsem bila makan beramai-ramai.. lebih terasa kesedapannya.. tambah lepas mandi sungai.. pergh!! Nikmat..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.