Resepi Begedil Ayam

July 23, 2019

Resepi Begedil Ayam 

Menu bermusim merata-rata ada orang jual tauhu begedil. Siap boleh pilih nak Begedil ayam atau Begedil daging. Hah standby duitlah. Resepi Begedil Ayam 

Sebenarnya bukan susah sangat pun nak buat begedil bahan utamanya adalah Rajin, mood rajin datang semua benda boleh buat tapi kalau datang malasnya semua beli settle janji perut kenyang

Resepi Rempah Soto
Ayam Masak Kicap
Resepi Begedil Ayam  resepi begedil ayam cheese  resepi begedil tauhu  resepi begedil kentang mudah dan sedap  resepi begedil rangup  resepi begedil daging burger  resepi begedil ayam untuk bayi  resepi begedil udang  aneka resepi begedil begedil sedap resepi begedil kentang sedap 3 bahan asas begedil
Resepi Begedil Ayam

Resepi Begedil Ayam 

Bahan-bahan Resepi Begedil Ayam  

500g Kentang ( Potong Kecil )
3 biji Bawang ( lagi banyak bawang lagi sedap kemudian di Ricik )
Isi Ayam ( secukup rasa lagi banyak lagi sedap )
1 sudu Lada sulah / Lada putih
Daun Sup
Telur 
Garam

Resepi Begedil Ayam  resepi begedil ayam cheese  resepi begedil tauhu  resepi begedil kentang mudah dan sedap  resepi begedil rangup  resepi begedil daging burger  resepi begedil ayam untuk bayi  resepi begedil udang  aneka resepi begedil begedil sedap resepi begedil kentang sedap 3 bahan asas begedil
Penuh dengan isi ayam dan bawang confirm-confirm sedap eh masuk bakul pulak

Cara Buat Resepi Begedil Ayam 

1- Kupas Kentang dan potong kecil untuk cepat masak semasa menggoreng nanti
2- Goreng Bawang yang telah di ricik tadi 
3- Goreng Isi ayam, kemudian carik-carik isinya
4- Tumbuk kentang yang telah di goreng, kemudian campur bawang, isi ayam, lada sulah dan daun sup yang telah di potong
5- Gaul sebati dan masukan garam ikut tahap masin yang korang suka
6- Kemudian buat
Done siap Resepi Begedil Ayam


Resepi Begedil Ayam  resepi begedil ayam cheese  resepi begedil tauhu  resepi begedil kentang mudah dan sedap  resepi begedil rangup  resepi begedil daging burger  resepi begedil ayam untuk bayi  resepi begedil udang  aneka resepi begedil begedil sedap resepi begedil kentang sedap 3 bahan asas begedil
Resepi Begedil Ayam

Comelkan begedil yang belum di goreng ne, resepi yang sama kalau korang nak buat begedil daging, Selamat mencuba korang

4 comments:

  1. SEDAPNYAAAAAAAAAA......x aci tau tayang time ni

    ReplyDelete
  2. akak penah cuba buat begedil ni, miza...failed...masuk dlm kuali nak goreng, berderai...lepas tu tak penah buat lagi dah..haha

    ReplyDelete
  3. sedap ni makan ngan soto, bihun sup pun best

    ReplyDelete
  4. pernah cuba buat tapi tak berapa menjadi.. lepas tu tak cuba dah.. hehehe..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.