Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra

October 29, 2019

Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra

Cuti panjang sempena Perayaan Deepavali tak kemana-mana. Eh mana boleh cuti itu di bazirkan begitu sahaja tak baik membazir orang kata hehe. Biasanya benda yang unplan baru menjadi dan di simpan menjadi kenangan.  Sabtu dan ahad penuh dengan agenda kenduri kawin hari isnin kita mencari me time dengan Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra  yang terletak di Banting.

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Unplan sangat sampai takde beg nak pakai gigih pinjam beg cikqilah.

Bertahun pergi balik rumah Opah dekat banting baru semalam menyempatkan diri naik ke Puncak Bukit Jugra. Awal pagi dah siap selesai solat subuh kononnya nak naik awal untuk lihat kabus tapi cuaca pagi tu baru lepas hujan memang mimpilah nak jumpa kabus. 

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Pesan yang sangat padu. Baru sampai sini pun dah separuh nafas wei
Pukul 7.00 Pagi kami dah sampai kemudian parking sebelah kawasan perumahan Masjid Permatang Pasir, Ramai jugak orang pagi tu maklumlah hari cuti. Monyet pun boleh tahan meriah pagi tu menyambut ketibaan kami. Sampai tak berani miza nak ambil henpon dalam beg risaukan monyet tu terkam di sangkakan nak bagi makanan oh nooooo. 

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Licin dan mencabar, gigih nak hiking musim hujan
Trek basah dan licin ye itu yang kami jumpa. Tapi misi tetap di teruskan untuk merasa sendiri pengalaman di Puncak Bukit Jugra sambil bersarapan Mi Maggi bersama kapi o bekal dari adik ipar CN. Gigih si mirul ne siap bawak telur ayam demi nak makan dengan Mi Maggi mujur tak pecah.

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Dah lama tak makan maggi, naik atas ne sedap betul pulak maggi ne

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Cheff Mirul bujang lagi ne siapa nak borang roger ye

Eh lupa pulak nak bagi tau miza pergi bertiga sahaja dengan CN dan adik Iparnya merangkap Tour Guide kami yelah nak masuk hutan naik bukit better ada orang lelaki kalau apa-apa jadi tapi Alhamdulillah selamat pergi dan balik. 

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Dah kenyang lepas penat hiking lebar senyum

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Nak naik mencungat nak turun laju benor. Creadit CN

Walaupun penat, semput, sakit kaki tapi kalau ada orang ajak lagi di tambah dengan keizinan EE sure miza nak repeat pastu nak try hiking bukit lain pulak. Baru miza faham nikmat tengok ramai kawan-kawan yang suka hiking keluar masuk hutan.

Pengalaman naik ke Bukit Jugra  bukit jugra trail  bukit jugra sunset  hiking bukit jugra 2018  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2019  bukit jugra berhantu bukit jugra sunset  sejarah bukit jugra  sunrise bukit jugra  bukit jugra paragliding  jugra hill location  bukit jugra paragliding price 2019  denai bukit jugra  bukit jugra paragliding price 2018 Pengalaman Hiking ke Bukit Jugra
Tanda batu Bukit Jugra. Harap dapat peluang lagi hiking tempat lain InsyAllah

5 comments:

  1. bestnya, seronok tgk org hiking

    ReplyDelete
  2. menariknya ni, suasana masih menghijau segar ^_^

    ReplyDelete
  3. Suka tengok orang rajin pi hiking..sendiri nak cuba blom lagi nampaknya

    ReplyDelete
  4. seronok tgk orang pi hiking..rasa mcm nak jugak tapi bila fikir penat nak mendaki bagai..acane nak hiking nya..hehe

    ReplyDelete
  5. Belum sampai sini lagi. Teringin juga nak hiking sini. Nampak mudah tapi kalau dah lama tak hiking memang pewai lah

    ReplyDelete

Powered by Blogger.