Donut Warna Warni untuk Jamuan

November 21, 2019

  Donut Warna Warni untuk Jamuan

Donut Warna Warni untuk Jamuan Akhir Tahun. Dah hujung-hujung tahun ne adatlah ada macam-macam jamuan sampai miza dah tersalah hari sudahnya tak nak anak-anak tangan kosong je pergi sekolah Donut Warna Warni lah penyelamat.


Donut Warna Warni untuk Jamuan donut viral jalan semarak  donut viral resepi  donut viral keramat  bomboloni viral  donut viral semarak  donut viral jalan padang tembak  donut viral kl  resepi donut gebu viral resepi donut pandan viral  resepi donut gebu viral  tips donat lembut  resepi donut pandan susu  resepi donut frozen  resepi donut azie kitchen  donat hijau  cara buat donat lembut
  Donut Warna Warni untuk Jamuan

 Nak Buat Bomboloni tapi jadi Donut Warna Warni 
Done Donut Sekilo 
Resepi Donut Gebu



Bahan-Bahan  Donut Warna Warni 

  
2 paket yis ( 11g)
1 kg Tepung Gandum
5 Sudu Susu Pekat
1 Gelas Susu Cair
1/2 Gelas air suam
5 Sudu Mentega / Planta


Donut Warna Warni untuk Jamuan donut viral jalan semarak  donut viral resepi  donut viral keramat  bomboloni viral  donut viral semarak  donut viral jalan padang tembak  donut viral kl  resepi donut gebu viral resepi donut pandan viral  resepi donut gebu viral  tips donat lembut  resepi donut pandan susu  resepi donut frozen  resepi donut azie kitchen  donat hijau  cara buat donat lembut
 Sebelum di lubangkan bahagian tengah -  Donut Warna Warni untuk Jamuan

Donut Warna Warni untuk Jamuan donut viral jalan semarak  donut viral resepi  donut viral keramat  bomboloni viral  donut viral semarak  donut viral jalan padang tembak  donut viral kl  resepi donut gebu viral resepi donut pandan viral  resepi donut gebu viral  tips donat lembut  resepi donut pandan susu  resepi donut frozen  resepi donut azie kitchen  donat hijau  cara buat donat lembut
  Donut Warna Warni untuk Jamuan


Resepi  Donut Warna Warni 

1- 2 paket Yis di kembangkan dengan 1/2 gelas air suam, bila yis dah kembang campurkan semua bahan-bahan di atas dan uli sehingga menjadi doh.
2- Jangan risau doh macam lembik dan melekat pada tangan, teruskan menguli sehingga doh sebati dan tak melekat pada tangan .
3-  Bahagikan doh kepada beberapa bahagian ikut berapa warna yang korang nak titiskan pewarna kemudian tekapkan ikut acuan nak bentuk apa pun boleh miza guna gelas jew senang semua sama saiz bulat jew. Dah siap biarkan doh naik sebelum di gorang.
4- Bila doh dah naik kembang cantik hah apa lagi goreng lah. Tapi masa mengoreng ne korang kena hati-hati sikit tak nampak sangat sebab ada pewarna jangan sampai donut korang hangus sudah.


Donut Warna Warni untuk Jamuan donut viral jalan semarak  donut viral resepi  donut viral keramat  bomboloni viral  donut viral semarak  donut viral jalan padang tembak  donut viral kl  resepi donut gebu viral resepi donut pandan viral  resepi donut gebu viral  tips donat lembut  resepi donut pandan susu  resepi donut frozen  resepi donut azie kitchen  donat hijau  cara buat donat lembut
Beriya dua orang ne nak pegang, macam berat sangat je tipuware tu -  Donut Warna Warni untuk Jamuan

Cik Gebu Pakai Bedak



2 comments:

  1. comel pulak donut ni bila berwarna warni ni ha. sesuai lah untuk jamuan budak budak sekolah

    ReplyDelete
  2. awww comelnyeeeee. sayang la kalau nak makan

    ReplyDelete

Powered by Blogger.