Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

March 12, 2019

Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

MATHAF - Singkat untuk Malaysia - Thailand Halal Festival . Ini namanya langkah kanan. Sebenarnya miza tak tahu pun ada MATHAF di Aeon Big Bukit Rimau, Singgah sekadar nak solat magrib sebelum balik rumah sebab magrib  waktunya singkat risaukan jalan jem kew apa kew sampai rumah dah masuk Isya. Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

 
mathaf festival 2018  mathaf festival 2019  mathaf 2018  mathaf malaysia  mathaf kelana jaya  mathaf 2018 shah alam  malaysia thailand halal food festival 2018  malaysia thailand halal food festival 2019 malaysia thailand halal food festival 2018  thai food festival 2018 malaysia  thai food festival 2018 shah alam  thai food festival giant kelana jaya  festival makanan thai 2018  thai food festival in pj  mathaf festival 2018  mathaf 2018 Aeon Big Bukit rimau Mathaf Malaysia - Thailand Halal Festival
Muka kekenyangan. Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

 Terkejut bila nak parking tengok penuh kereta macam pelik sebab Aeon parking besar mustahil boleh penuh melainkan ada acara apa-apa kew. Elok masuk kedalam dah nampak barisan khemah penuh dengan barang jualan di kawasan parking luar tak berbumbung. 

mathaf festival 2018  mathaf festival 2019  mathaf 2018  mathaf malaysia  mathaf kelana jaya  mathaf 2018 shah alam  malaysia thailand halal food festival 2018  malaysia thailand halal food festival 2019 malaysia thailand halal food festival 2018  thai food festival 2018 malaysia  thai food festival 2018 shah alam  thai food festival giant kelana jaya  festival makanan thai 2018  thai food festival in pj  mathaf festival 2018  mathaf 2018 Aeon Big Bukit rimau Mathaf Malaysia - Thailand Halal Festival
Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau


mathaf festival 2018  mathaf festival 2019  mathaf 2018  mathaf malaysia  mathaf kelana jaya  mathaf 2018 shah alam  malaysia thailand halal food festival 2018  malaysia thailand halal food festival 2019 malaysia thailand halal food festival 2018  thai food festival 2018 malaysia  thai food festival 2018 shah alam  thai food festival giant kelana jaya  festival makanan thai 2018  thai food festival in pj  mathaf festival 2018  mathaf 2018 Aeon Big Bukit rimau Mathaf Malaysia - Thailand Halal Festival
Nasi goreng udang tinggal dua ketui jew, yang lain dah selamat di bedal oleh afiq furqan tak sempat henpon mama nak snap. Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

Ok langkah kanan sangatlah singgah sini nak solat asalnya settle terus bab dinner. Miza cuti masuk dapurlah jawapannya. Sori ye anak-anak #kedaimama tutup.
mathaf festival 2018  mathaf festival 2019  mathaf 2018  mathaf malaysia  mathaf kelana jaya  mathaf 2018 shah alam  malaysia thailand halal food festival 2018  malaysia thailand halal food festival 2019 malaysia thailand halal food festival 2018  thai food festival 2018 malaysia  thai food festival 2018 shah alam  thai food festival giant kelana jaya  festival makanan thai 2018  thai food festival in pj  mathaf festival 2018  mathaf 2018 Aeon Big Bukit rimau Mathaf Malaysia - Thailand Halal Festival
Penuh atas meja dengan sotong goreng, baby crab, meat ball. - Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

mathaf festival 2018  mathaf festival 2019  mathaf 2018  mathaf malaysia  mathaf kelana jaya  mathaf 2018 shah alam  malaysia thailand halal food festival 2018  malaysia thailand halal food festival 2019 malaysia thailand halal food festival 2018  thai food festival 2018 malaysia  thai food festival 2018 shah alam  thai food festival giant kelana jaya  festival makanan thai 2018  thai food festival in pj  mathaf festival 2018  mathaf 2018 Aeon Big Bukit rimau Mathaf Malaysia - Thailand Halal Festival
Malaysia Thailand Halal Food Festival di Aeon Big Bukit Rimau

Teringat balik kali pertama miza terjebak dan tahu pasal MATHAF rasanya dua tahun lepas nak amik adik-adik dari kampung di perhentian bas Shah Alam Seksyen 13. Penuh kereta kiri kanan panas je hati nak parking pun susah sampai bertekak jugak dengan adik-adik suruh dorang rajin jalan depan sikit jangan lepak santai di Bus Stop tu. Menagis cari parking. Selesai letak beg dalam bonet kirim duit suruh adik-adik beli something buat kudapan tak tahan godaan dari hidung bau-bau makanan di MATHAF

Kalau korang peminat makanan Thailand boleh JJCM ke Aeon Big Bukit Rimau. Gambar makanan tak sempat nak snap proper sebab kitaorang terganggu dengan budak hilang ada dalam 5 minit jugak mak dia mencerit-jerit panggil anak dia. Alhamdulillah ada orang jumpa nasib baik budak tu selamat. Lepas makan terus balik malas nak pusing-pusing dah sebab risau bila anak-anak miza dah kenyang dorang lincah sikit, kang tak pasal drama anak hilang berulang lagi.

4 comments:

  1. Ana tak pernah ke mana2 festival makanan Thai walau Ana suka sgt makan makanan Thai. Nanti kalau ada festival terdekat boleh lah join.

    ReplyDelete
  2. Kat sini baru berakhir 2 minggu lepas.
    2 -3 kali juga menyinggah

    ReplyDelete
  3. penah attend jugak m'sia thai food festival ni kat Giant dkt area umah...kebetulan jugak masa tu, tak tahu pun..nak beli brg nak masak cdgnya masa tu..tengok keta banyak..ingtkan apa menda..sekali nmpk signboard..langkah kanan la jawabnyaa...hehe

    ReplyDelete
  4. akk suka Thai food hehe. Senang tak perlu pi Thailand untuk Food Hunting hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.