Bertuahnya warga wilayah ada Kad Ceria

May 02, 2018

Bertuahnya Warga Wilayah ada Kad Ceria

Bertuahnya warga wilayah ada Kad Ceria |  Seperti namanya Kad Ceria sudah pasti dengan memiliki kad ceria hidup warga kota akan lebih ceria dengan pelbagai kelebihan dan kemudahan yang di tawarkan.

 Sebelum di tukar nama Kad Ceria  dikenali sebagai 'Kad Komuniti Ceria' apabila ia pertama kali dilancarkan pada tahun 2015. Kemudian Kementerian Wilayah Persekutuan memutuskan untuk merombak dan memperkenal semula kad baru dengan ciri-ciri tambahan bagi menarik lebih ramai pengguna dan syarikat-syarikat untuk menggunakannya.

Bertuahnya warga wilayah - Kad Ceria Berita Baik Warga Wilayah - Kad Ceriakelebihan kad ceria kad ceria mydin kad ceria daftar permohonan kad ceria kegunaan kad ceria kad ceria selangor cara memohon kad ceria semakan kad ceria

Kad Ceria Dilancarkan oleh Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor pada awal tahun 2018, Kad Ceria ini adalah salah satu inisiatif daripada Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL)  untuk semua warga Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan.

 Kad Ceria  adalah kad eksklusif untuk rakyat Malaysia di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Putrajaya dan Labuan untuk menikmati pelbagai diskaun istimewa ketika membeli barangan keperluan dan perkhidmatan di premis-premis dan lokasi terpilih di sekitar Kuala Lumpur. KK Mart, Borders, Kenny Rogers, Wendy’s, Secret Recepi, BHP, produk Singer dan banyak lagi.


Bertuahnya warga wilayah - Kad Ceria Berita Baik Warga Wilayah - Kad Ceriakelebihan kad ceria kad ceria mydin kad ceria daftar permohonan kad ceria kegunaan kad ceria kad ceria selangor cara memohon kad ceria semakan kad ceria


Syarat-syarat Miliki Kad Ceria  :

1- Warganegara Malaysia
2- Berumur 18 tahun ke atas
3- Lahir/menetap di Wilayah Persekutuan
4- Penjawat awam yang bertugas di Wilayah Persekutuan


 i




Bertuahnya warga wilayah - Kad Ceria Berita Baik Warga Wilayah - Kad Ceriakelebihan kad ceria kad ceria mydin kad ceria daftar permohonan kad ceria kegunaan kad ceria kad ceria selangor cara memohon kad ceria semakan kad ceria


keistimewaan Kad Ceria

1) Diskaun sehingga 70% bagi setiap barangan / makanan / perkhidmatan.
2) Beli belah pada harga istimewa di lebih 3,798 premis / rakan dagang (merchants)
3) Diskaun di fasiliti milik Dewan Bandaraya Kuala Lumpur, Perbadanan Putrajaya dan Perbadanan Labuan

4) Membantu menangani kos sara hidup yang tinggi terutamanya di Wilayah Persekutuan
5) Info terkini promosi melalui telefon pintar dan laman sesawang Kementerian Wilayah Persekutuan
6) Membantu keluarga dalam membuat perancangan perbelanjaan harian
7) Panduan, maklumat serta info terkini berkenaan cadangan / komen orang ramai tentang barangan / makanan / perkhidmatan yang istimewa yang ditawarkan dengan harga berpatutan / murah.



Dah semak syarat yang di tetapkan, nampakan banyak keistimewaan yang di tawarkan kepada pemilik kad ceria rugilah kalau korang yang tinggal di wilayah tak mohon kad ceria ne.


Cara Mohon Kad Ceria :

 klik jew link Mohon Kad Ceria  lepas tu korang isi detail seperti yang di minta. Senang je kan. Jom share kepada kawan-kawan atau sedara korang yang tinggal di wilayah benda baik tak boleh simpan sorang-sorang kena kongsi ramai-ramai




Untuk maklumat lanjut sila hubungi :

Urusetia Kad Ceria DBKL

03- 2028 2525 / 2526
(Jabatan Pelesenan dan Pembangunan Penjaja DBKL)

atau

Urusetia Kad Ceria

Bahagian Sosio Ekonomi
Kementerian Wilayah Persekutuan

emel : urusetiakadceria@kwp.gov.my
laman web : https://kadceria.kwp.gov.my

25 comments:

  1. wah
    macam2 kad sekarang ada
    hehe

    ReplyDelete
  2. k.fiezz dh apply..tak sabar nak rasmi guna..hehe..baru tahu pasal kewujudan kad ni benornya...

    ReplyDelete
  3. Menarik sungguh adanya kemudahan Kad macam ni...

    ReplyDelete
  4. Wah bestnya ada kad ceria tu. Boleh lah berjimat kan. Tahniah DBKL.

    ReplyDelete
  5. Untungnya siapa ada Kad Ceria ni, banyak kedai boleh dapat diskaun tu. Jimat sangat !

    ReplyDelete
  6. Untunglah yang boleh mohon kad ceria ni. Boleh berjimat gitu!

    ReplyDelete
  7. untunglah yang berkelayakan mohon kad ceria ni

    ReplyDelete
  8. Beruntung orang KL. Jimat banyak tuu.. !!

    ReplyDelete
  9. bila la kad diskaun mcm ni nak dilancarkan di kelantan?

    ReplyDelete
  10. saya pun nak la juga kad ceria ni ...:))

    ReplyDelete
  11. Dah apply, tunggu nak dapat je. Hehehe =D

    ReplyDelete
  12. oooooo syaratnya utt penjawat awam sahaja ke huhu

    ReplyDelete
  13. bestnya.. byk kedai boleh guna kad ceria nih..hehe

    ReplyDelete
  14. Kad ceria... inisiatif terbaikkkk :)

    ReplyDelete
  15. Usaha murni Kementerian Wilayah Persekutuan perlu diteruskan demi kesejahteraan orang ramai.

    ReplyDelete
  16. Rugi nye pekerja swasta tak layak nak apply

    ReplyDelete
  17. Wah untung ada kad ceria ni...yang layak wajib apply

    ReplyDelete
  18. rezeki anda la warga Wp, untung tau dapat kad ceria ni.

    ReplyDelete
  19. Suka function kad ceria ni sbb luas. Yg best tu ada diskaun 70% lagi. Bertuah badan yg layak.

    ReplyDelete
  20. pergh banyak tempat boleh guna kad ceriaaa. bestnyaa!

    ReplyDelete
  21. Untung bila ada kad ceria....perbenlanjaan juga jadi jimat

    ReplyDelete

Powered by Blogger.