Ayam Penyet Best Di Summit Subang



Siapa yang tidak pernah makan ayam penyet? Sajian istemewa menu dari negara seberang yang semakin mendapat tempat di hati rakyat malaysia hari ini. Hidangan lengkap bersama nasi putih, ayam goreng yang dipenyetkan beserta ulam-ulaman segar bersama tauhu goreng dan tempe goreng serta sudah semestinya sambal cili yang pedas dan sedap  dan sup.Ayam Penyet Best Di Summit Subang



Ayam Penyet Best Di Summit Subang



Ayam Penyet Best Di Summit Subang


Pada hari sabtu lepas CM sekeluarga berkesempatan ke Summit Subang untuk merasai Ayam Penyet Best Di Summit Subang, Sebenarnya perkataan Penyet ini berasal dari Bahasa Jawa yang bermaksud 'lumat'. 

Ayam Penyet Best Di Summit Subang

'Lumat' Yang dimaksudkan adalah sambal cili yang sedap dan pedas. Dibuat dengan campuran cili, ikan bilis, tomato, bawang merah, bawang putih, belacan, asam jawa dan jus limau.


Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Antara sebahagian sambal ayam penyet.


Ayam Penyet Best Di Summit Subang

Ayam Penyet Best Di Summit Subang bukan sahaja menyediakan pelbagai pilihan menu yang menarik malah bahan-bahan yang digunakan untuk menghasilkan menu ayam penyet menggunakan bahan yang segar dan bersih. Sudah semestinya hidangan ini merupakan hidangan yang sihat. Cukup protien, karbohidrat dan serat pendek kata hidagan ayam penyet ini sama seperti dalam piramid makanan. 

Tak percaya korang tengok setiap hidangan di bawah ne lengkap dengan ulam-ulaman. Nasi ( karbohidrat) jew tak ada. hehe

Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Udang Penyet Berlado 

Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Lele Penyet

Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Dendeng Berlado

Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Terong Penyet
Sebenarnya banyak lagi hidangan menarik dan sedap yang disediakan di Ayam Penyet Best Di Summit Subang, Tapi ini aje yang sempat CM rakamkan dalam henpon CM. Korang kena datang sini untuk rasai sendiri menu yang sedap ne. 

Ok, sekarang masa untuk kita order apa yang kita makan. Hmmm lama betulah budak berdua ne nak buat pilihan.


Ayam Penyet Best Di Summit Subang
Afiq dan Cik Qilah dah sebok nak cari menu pilihan


Korang kalau nak rasa Ayam Penyet yang di goreng ranggup bersama sambal sedap dan pedas jom ke Ayam Penyet Best Di Summit Subang. Lokasi korang boleh tengok kat bawah ne ye. CM pasti korang puas hatilah. Yang pasti lepas makan kenyang tersandar. hehe


Website : Ayam Penyet Best 

Ayam Penyet Best /Summit
Alamat: Lot 37 & 39, B. lebih rendah Ground Floor,
The Summit USJ, Persiaran Kewajipan USJ1, 47600 Subang Jaya, Selongor.
Hubungi: +603-8011 7566
Waktu Beroperasi : 10:00pagi-10:00malam
Previous
Next Post »

10 comments

Click here for comments
Ana Suhana
admin
May 18, 2017 at 4:01 PM ×

Smlm br masak ayam penyet sebab tak puas makan dekat sogo hari tu. Hehe

Reply
avatar
mamapp
admin
May 20, 2017 at 11:28 AM ×

sedapnye.. tak penah cuba lagi ni

Reply
avatar
Dedaun Comel
admin
May 20, 2017 at 5:20 PM ×

Sedapnyaa..udang penyet dan terung penyet pun ada !

Leleh penyet dan dendeng penyet tu apa? :O first time dengar

Reply
avatar
Miza Talib
admin
May 21, 2017 at 8:30 PM ×

Nanti CM pun nak try busy sendiri follow resepi ana nanti. 👍

Reply
avatar
Miza Talib
admin
May 21, 2017 at 8:31 PM ×

Kena pergi Cuba mamapp

Reply
avatar
Miza Talib
admin
May 21, 2017 at 8:32 PM ×

Leleh penyet tu ikan keli. Dendeng tu daging Farid. Nanti boleh pergi cuba

Reply
avatar
Omid Abtahi
admin
May 25, 2017 at 12:01 AM ×

Thanks MIZA TALIB with her lovely family and her lovely beautiful children how eaten Ayam penyet in piece, extremely slow and gentle without any rush with their small hands and smiley face.... love you all...
God Bless you

Reply
avatar
Miza Talib
admin
May 25, 2017 at 8:04 AM ×

Hi Omid Abtahi Most welcome. I will come this place again and again to eat Ayam penyet best in summit ;)

Reply
avatar