Sekali sekala tukar menu

Dah lama rasanya miza tak share resepi makanan dalam blog. Mood kelaut nyaris nak lemas.. hehe Mujur dapat diselamatkan. Jeles tau tengok ramai geng-geng AFB UV dan PV depa meroket tak kan miza nak menjunam pulak...no no miza pun nak meroket dengan geng-geng AFB yang lain jugak. Sekali Sekala Tukar Menu

Sekali Sekala Tukar Menu 


Sekali Sekala Tukar Menu, ini menu dinner semalam. Hah kali ne miza tak nak tulis resepi sebab menu miza ne simple jew sure korang pandai masak punya. Inilah menu orang cabut gigi. Ingat dah cabut gigi tu boleh terus hilang sakit. Nyut.. nyut jew sebab ubat bius dah habis. Mengigil tahan sakit sambil masak. 

Sakit-sakit pun ku gagahi jugak masak demi insan tersayang cewah. 

Nampak tak drama si miza ne.

Anak-anak ne bukan faham pun bila miza cakap mama sakit. huhu 

Sekali sekala tukar menu, bubur nasi, sayur kangkung, telur masin, ayam goreng tepung, sambal berlada, menu sakit gigi  bubur nasi bubur nasi kosong resepi bubur nasi ikan bilis bubur nasi ayam knorr resepi bubur nasi biasa resepi bubur nasi bayi bubur nasi santan cara masak bubur ayam bubur nasi berlauk
Sekali sekala tukar menu


Sekali Sekala Tukar Menu 

Sekali sekala tukar menu selalu makan nasi kali ne buat bubur pulak, Jangan pelik  tengok menu ne, Lauknya sama banyak dengan bubur nasi sebab ada banyak tekak dalam rumah ne.

Tekak anak-anak miza ne apalagi ayam goreng tepung lah, untuk EE, MIL, FIL tu sayur kangkung ada, ikan masin masak berlada dan telur masin ( afiq panggil telur dinasor ) 

Yang sakit dekat mulut jew tangan dan kaki masih sihat, Macam prof Muhaya selalu pesan dalam ceramah dia jangan fokus dekat sakit yang satu tu jew, syukuri nikmat sihat yang lain.


Previous
Next Post »

6 comments

Click here for comments
November 9, 2017 at 11:10 AM ×

hm.. nampak sedap sangat tu

Tutorial Cara beli vivix untuk mereka yang nak beli pada harga paling jimat & untung

Reply
avatar
November 9, 2017 at 1:26 PM ×

sedap tuh bubur.. musim ujan ni pekena bubur layan gak

Reply
avatar
November 9, 2017 at 1:27 PM ×

sedap tuh bubur.. musim ujan ni pekena bubur layan gak

Reply
avatar
Kak Sue
admin
November 9, 2017 at 4:41 PM ×

Sedapnya bubur Miza, kalau Kak Sue siap potong cili padi letak kicap lagi.. ehehe..

Reply
avatar
Illya LeYa
admin
November 10, 2017 at 7:49 AM ×

sedapnye nampak bubur tuh... LeYa pun mcm lama jugak tak buat bubur nih..

Reply
avatar